MAGDALENA  CUNDRIČ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leta 2018 je izšla knjižica zgodb stanovalk doma dr. Franceta Berglja na Jesenicah z naslovom:  DROBCI MOJEGA ŽIVLJENJA. Zgodbe smo zapisale : Mili Ilenič, Majda Malenšek in Magdalena Cundrič.

 

 

 

 

Rodila sem se na Bledu, sedaj sem upokojena in živim na Jesenicah.

Moj prvi roman AMBIS je izšel leta 1986 pri Prešernovi družbi. Potem sem od leta 1986 naprej pisala kratke  zgodbe, ki so izhajale v raznih revijah, dve sta bili predvajani na Radiu Slovenija. Zgodbe sem nato zbrala v zbirko, ki je najprej izšla pod naslovom KORAK ČEZ, leta 2011, potem, ko sem dodala še tri zgodbe, pa so izšle pri založbi Ekslibris pod naslovom KO POLŽI LETIJO. Ko polži letijo je obenem tudi naslov zgodbe, ki je bila leta 2010 nagrajena s prvim mestom na Radiu Slovenija.

Leta 1999 je bila na anonimnem natečaju Radia Slovenija izbrana in predvajana moja radijska igra z naslovom ABRAHAM V VESOLJU.

Z vnukoma Juretom in Tadejem smo leta 2005 napisali in fotografsko opremili priročnik KAKO SAM IZDELAM SVOJO KNJIGO. Posneli smo tudi videofilm. Projekt smo izvedli v okviru natečaja za sofinanciranje mladih podjetnikov, ki ga je razpisala Občina Jesenice. Priročnik smo prevedli tudi v angleški jezik.

Roman RAJSKA VRATA, srhljivka, katere rdeča nit so Prerokbe mojega moža Valentina Cundriča, je izšel pri založbi VED leta 2007. Leta 2012 je izšel pri založbi Ruslica kot elektronska knjiga. Roman je preveden v angleški jezik, prodaja pa ga AMAZON.

Nato sem napisala nadaljevanje Rajskih vrat z naslovom TULPA, ki je izšel v elektronski obliki pri Ruslici.

Home
AMBIS
RAJSKA VRATA
TULPA
KAKO SAM NAREDIM SVOJO KNJIGO
POSLEDNJA MOLITEV
OTROK ŠTEVILKA 32-G
DEŽELA OBLAKOV
ČAJ V PARKU
ALIOTH ALI REP VELIKEGA MEDVEDA
GATEWAY TO HEAVEN
GORAZDOV DNEVNIK
ZAJTRK POD PALMAMI
BLODNJAK
REBEKA IN ROBERT

Moj najljubši roman POSLEDNJA MOLITEV, nekakšen poslednji obračun med mano in mojo mamo, je izšel v samozaložbi in kot elektronska knjiga pri Ruslici, nekaj izvodov knjig pa se nahaja tudi v nekaterih knjižnicah.

Na osnovi mojih izkušenj z mladimi, saj sem štiriintrideset let delala v prosveti, sem napisala roman z naslovom DEŽELA OBLAKOV. Izšel je 2012 pri založbi VED.

Pri Založbi Mladika, je septembra 2013 izšel roman ČAJ V PARKU.

ALIOTH ALI REP VELIKEGA MEDVEDA je sicer označen kot mladinski roman, vendar je prav tako primeren za odrasle bralce. Čas in okolje v katerih se osebe romana srečujejo so res fantazijski, odnosi med njimi, ne le med očetoma in hčerama, pač pa tudi med ostalimi odraslimi osebami (nevoščljivost, pokvarjenost, zloba itd) pa še kako realistični in veljavni v vseh časih. V romanu poskušam opozoriti tudi na to, kam drvi naš svet, če bomo nadaljevali z uničevanjem narave in če bomo dovolili bogatim in vplivnim, da se polastijo zemlje in naših življenj.

OTROK ŠTEVILKA 32-G

To je dopolnjen, pa tudi nekoliko spremenjen roman POSLEDNJA MOLITEV. Od leta 2011, ko sem izdala Poslednjo molitev, do pred kratkim, sem prišla do novih podatkov, ki so pri nekaterih osebah spremenili moj pogled nanje. Večino od teh podatkov sem našla v Arhivu RS, nekaj v ljubljanski Nadškofiji, podatke za mojim brato, ki je umrl v Gunzenhausnu, pa so iskale skoraj vse upravne enote na Gorenjskem.

GORAZDOV DNEVNIK

Roman sva napisala skupaj z možem Valentinom. V njem povezujujeva čas Cirila in Metoda s predplebiscitnim časom na Koroškem leta 1920.

ZAJTRK POD PALMAMI 2018

Minilo je štirinajst let, odkar sem odšla v pokoj. Tako kot mnogi, sem ga težko čakala. Lepe, a naporne službe nisem pogrešala. Končno sem bila svobodna. Končno sem lahko počela, kar mi je srce poželelo.

Stem odstavkom začnem pripoved o svojem odhodu v pokoj, o svojih dilemah, strahovih, in nazadnje o hrepenenjih, ki se izpolnijo samo v mojem domišljijskem svetu, ne pa zares.

BLODNJAK - 2021

Detektivka, ki sloni na nekaj resničnih dogodkih, povezuje pa jih moja domišljija.

REBEKA IN ROBERT   2021

MLADINSKI ROMAN. Še eden iz zakladnice mojih učiteljskih in ravnateljskih izkušenj. Te izkušnje sem prestavila v današnji čas, ki ga spremljam in doživljam ob svojih dveh vnukinjah, ki sem jima knjigo tudi posvetila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

site
stats

 

                                      

 

 

 

izdelala Monika Štojs

Stran urejuje Magdalena Cundrič